Dviejų faktorių autentifikacija 2FA

Dviejų faktorių autentifikavimas (2FA) toks prisijungimo būdas, kai reikia naudoti ir teisingą slaptažodį, ir tik tam momentui galiojantį patvirtinimo kodą, gautą el. paštu. Tai papildomas saugumo lygis, kuris užtikrina, kad prisijungti prie savo paskyros galite tik Jūs.

2FA gali būti įjungta visai įmonei t.y. visiems darbuotojams arba kiekvienas sistemos vartotojas gali pasirinkti asmeniškai.

Dviejų faktorių autentifikavimo įjungimas savo profilyje:

  1. Viršutinėje navigacijos juostoje paspauskite žmogeliuko ikoną > Mano profilis.
  2. Mano profilis lange pažymėkite varnelę, paspaudus langelį prie Dviejų faktorių autentifikacija (2FA).
  3. Paspauskite Išsaugoti.

Dviejų faktorių autentifikavimo įjungimas įmonei:

  1. Viršutinėje navigacijos juostoje paspauskite žmogeliuko ikoną > Įmonės paskyra.
  2. Įmonės paskyros lange paspauskite mygtuką Redaguoti, puslapio apačioje rasite Dviejų faktorių autentifikacija (2FA). Pažymėkite varnelę, paspaudus langelį.
  3. Paspauskite Išsaugoti.

Visi įmonės darbuotojai jungiantis prie sistemos turės 2FA ir atšaukti negalės. Įjungti/Išjungti autentifikaciją gali tik įmonės administratorius.

Prisijungiant prie sistemos, pirmiausia įvedamas naudotojo el.paštas ir slaptažodis, o po to papildomai prašoma įvesti patvirtinimo kodą, kuris yra sugeneruojamas ir atsiunčiamas el. paštu. Šie patvirtinimo kodai turi ribotą galiojimo laiką – po 5min tampa nebegaliojantys. Jeigu nespėjote įvesti arba negavote kodo, tai viršutiniame žaliame pranešime paspauskite mygtuką Išsiųsti naują kodą > OK.

Straipsnio įvertinimas Straipsnio teigiami vertinimai Straipsnio neigiami vertinimai

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite su mumis Susisiekite su mumis